Krigen har ikke et kvindeligt ansigt med efterfølgende generalforsamling

Krigen har ikke et kvindeligt ansigt med efterfølgende generalforsamling

Onsdag den 25. september 2019, kl. 19.30
Sted: Den Gamle Biograf, Østerled 25, Gørlev

Teater KATUSHA og Pia Rosenbaum præsenterer: Krigen har ikke et kvindeligt ansigt.

17 stemmer fra kvinder som kæmpede på sovjetisk side under 2. verdenskrig – fra det rå og grusomme til det absurd morsomme.
Forestillingen er lavet på baggrund af bogen af samme navn.

Forfatteren Svetlana Aleksijevitj modtog Nobelprisen for bogen i 2015. Det er dokumentariske stemmer fra nogle af den million anonyme kvinder, som deltog i 2. verdenskrig. Vi følger bogens dokumentariske koncept, nøgternt, usentimentalt og med rå humor. Pia Rosenbaum er på scenen som Svetlana Aleksijevitj og derudover medvirker 17 markante kvindelige skuespilleres stemmer.

Varighed: 60 minutter uden pause.

Teater Møllen præsenterer Svejk i anden verdenskrig

Teater Møllen præsenterer Svejk i anden verdenskrig

Mandag den 28. oktober 2019, kl. 19.30
Sted: KalundborgHallerne, hal 1, J. Hagemann-Petersens Allé 11, 4400 Kalundborg

Bertolt Brechts klassiske historie om den uudgrundelige soldat Svejk, der bor i det nazibesatte Prag under anden verdenskrig, er blevet til en humoristisk og ætsende forestilling i Teater Møllens opsætning. Svejk har et særligt talent for at havne i de mærkværdigste situationer. Her kommer han til at udfordre hele besættelsesmagten på sin særlige måde. I fore-stillingen indgår de originale ‘songs’ med musik af Hanns Eisler. Den legendariske antihelt spilles af Ole Sørensen, der nu fejrer sit 40 års skuespillerjubilæum.
‘Jeg er en glad mand, fordi jeg har fået en gave. Jeg har 40 års skuespillerjubilæum, og gaven er, at jeg har fået lov at spille Svejk.
Svejk er rollen, som er ham den lille hundehandler, der sidder trygt på sit værtshus, Bægeret – sammen med de andre gæster. Med list og dumdristighed så kan han snige sig ud af alle vanskelige situationer.
Det glæder jeg mig til!’ – Ole Sørensen, skuespiller.

Instruktør: Gitte Kath. Medvirkende: Ole Sørensen, Uta Motz,
Klaus Andersen, Sara Line Møller Olsen, Thomas Jacob C. Rønne.
Musiker: Rasmus Steenberg. Musik: Hanns Eisler.

Varighed ca. 100 minutter inkl. pause.

Waage Sandø og Teater2 præsenterer Dødsdansen

Waage Sandø og Teater2 præsenterer Dødsdansen

Mandag den 18. november 2019, kl. 19.30
Sted: KalundborgHallerne, Hal 1, J. Hagemann-Petersens Allé 11, 4400 Kalundborg

Oplev August Strindbergs klassiske drama om Edgar og Alice, der bor isoleret ved havet og skal fejre deres sølvbryllup. Ægteskabet er stormomsust, med masser af uvejr og tordenskyer.
Edgar er militærmand, Alice skuespillerinde og ingen af dem har haft succes i deres karrierer eller held i pengesager. Dialogen mellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad.
Pludselig ankommer Alices fætter Kurt. Alice indleder en livsfarlig flirt, Kurt bider på og det udvikler sig til et trekantsdrama. En stærk klassiker, en kamp til stregen.

Medvirkende: Waage Sandø, Pia Jondal, Ole Lemmeke
Instruktør: Vibeke Wrede

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause.

Teater Scensucht præsenterer: Kærlig hilsen H.C. Andersen

Teater Scensucht præsenterer: Kærlig hilsen H.C. Andersen

Mandag den 27. januar 2020, kl. 19.30
Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, 4400 Kalundborg

Lars Bom spiller rollen som H. C. Andersen i denne meget musikalske forestilling om kærlighed, kunst, identitet og længsel. Alle ordene er H. C. Andersens egne – fra digte, breve og dagbøger til romaner, optegnelses-bøger og eventyr. Omgivet af tre skønne musikere leverer Lars Bom en dramatisk og intens fortælling, der går bagom den myte, H. C. Andersen selv opbyggede.
Ingen anden forfatter blandede liv og digtning så meget sammen som H. C. Andersen. Han trak vejret gennem sin fjerpen og omsatte alt i sit liv til kunst, men bag denne kærlighedsaffære med digtningen lå ensomheden og længslen efter ægte kærlighed som et dybt og fundamentalt spor.

Medvirkende:
Skuespiller: Lars Bom, Musikere: Nicholas Kingo (harmonika og keyboard), Eva Malling (kontrabas), Benita Haastrup (trommer).
Manuskript: Lars Bom.

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause.

Kulturmarkt og Mette Rønne præsenterer: Den Komiske Tragedie

Kulturmarkt og Mette Rønne præsenterer: Den Komiske Tragedie

Torsdag den 6. februar 2020, kl. 19.30
Sted: Den Gamle Biograf i Gørlev, Østerled 25, 4281 Gørlev

En skuespiller og hendes rolle skal sammen spille en vigtig scene. Men det går ikke helt som planlagt. Skuespilleren bliver lammet af nervøsitet, og rollen må tage over. Rollen finder ud af, at den godt kan lide spotlight, og skuespilleren må kæmpe for at overtage scenen igen og stå ved sig selv.
Teatret bliver vendt på hovedet i denne forestilling, og der garanteres både grin og eftertanke. Den Komiske Tragedie handler om angsten for at fejle. Om at satse alt alligevel og kaste liv og sjæl tilbage på scenen for at gøre det, man drømmer om. Det er en historie om at blive sig selv og om at lytte til den lille stemme indeni, som nogle gange siger noget klogt.

Forvent intelligent historiefortælling tilsat komik, fysik og dybsindighed i denne poetiske komedie, der er en hyldest til fantasien, livet og ja… skuespillet.
Forestillingen har høstet meget fine anmeldelser og bl.a blevet kaldt ‘virtuos, fabulerende, lynende intelligent og dødsens charmerende’.

Varighed: 75 minutter uden pause.

Senior stand-up – i farver

Senior stand-up – i farver

Mandag den 24. februar 2020, kl. 19.30
Sted: Den Gamle Biograf i Gørlev, Østerled 25, 4281 Gørlev

Forestillingen vises i et samarbejde med Medborgerforeningen i Gørlev
“Senior stand up – i farver” med Jan Hertz er en selvbiografisk, morsom fortælling om de valg man træffer her i livet og konsekvenserne deraf, hvor stand-up genren – som noget nyt – gives en dramatisk udtryksform.
Situationer og mennesker har klæbet sig fast i hans bevidsthed og råt for usødet spiller han mere end 65-års rutsjebanetur. Et dramatisk, sensitivt, kontant, helhjertet livsdrama om konsekvenserne i at måtte træffe fra- og tilvalg.

Derfor er der mere end 10 medvirkende i forestillingen, når han genoplever lyslevende situationer og publikum ”møder” Ebbe Rode, John Price, Jørgen Reenberg, Kai Holm, Ejnar Federspiel, Helle Virkner, Poul Bundgaard og Dronning Margrethe.

Forestillingen handler om en velopdragen ung mand i indre oprør mod den borgerlige opvækst.

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause.

Danseteatret DON GNU præsenterer: Human in balance – danseforestilling

Danseteatret DON GNU præsenterer: Human in balance – danseforestilling

Onsdag den 11. marts 2020, kl. 19.30
Sted: KalundborgHallerne, Hal 1, J. Hagemann-Petersens Allé 11, 4400 Kalundborg

Hovedpersonen i danseforestillingen HUMAN IN BALANCE er en gigantisk halv tons tung roterende vippescene. Den er et kunstværk i sig selv, og med danserne i perfekt balance på denne scene opstår magien med vilde stunts og ømme, svævende og sanselige møder.

Forestillingen sætter fokus på, at vi som mennesker skal genfinde balancen, men uden at give slip på bevægelsen og de skæve og overraskende stunts, som er livets salt. Dansernes bevægelser på den roterende og vippende scene, iscenesætter og tydeliggør at de ting man foretager sig, påvirker andre. HUMAN IN BALANCE blev nomineret til en Reumert for Årets Danseforestilling i 2018.

Medvirkende: Evi Karsera, Alexia Nicolaou, Petras Lisauskas og Frederik Pors Jacobsen
Producent: Don Gnu (Fysisk teater)

Varighed: 1 time unden pause.

Parkteatret Frederikssund præsenterer: Driving Miles

Parkteatret Frederikssund præsenterer: Driving Miles

Fredag den 11. september 2020, kl. 19.30
Sted: Postgaarden Event- og Musikhus, Kordilgade 6b, Kalundborg

”Driving Miles” er skrevet af Henning Mankell. Den verdensberømte trompetist Miles Davis bliver hentet i Molde lufthavn i limousine med chaufføren Svein Åge bag rattet. “Do you know who I am?” spørger Miles. “Yes” siger Svein Åge. “Do you like my music?” spørger Miles.
“No!” lyder svaret. Som kilometertælleren ruller udvikles et livslangt venskab. Mankell lader historien kredse om Svein Åges ven skrot-handleren Steinar, og hans møde med Miles’ musik, der nærmest bliver
en åbenbaring for ham.
En eventyrlig fortælling om det lykkelige møde mellem “den jævne mand” og kunsten samt en poetisk og nuanceret hyldest til musikkens kraft.

Tekst: Henning Mankell, oversættelse og dansk bearbejdning Anna Bro
Iscenesættelse: Vigga Bro, instruktør
Medvirkende: Hans Henrik Clemensen, skuespiller; Anders Malta, trompet; Cornelia Nielsson, trommer; Rune Fog-Nielsen, bas; Zier Romme Larsen, piano.

Varighed: 80 min.

BONUS:
Med i prisen får du 1 times koncert efter forestillingen med bandet ‘Driving Miles Ahead‘, som består af de musikere, der deltager i forestillingen.
Koncertens musik tager afsæt i ikonisk musik af Miles Davis.