Når kunsten sitrer, 2. forestilling

– tre kvinders liv med J. F. Willumsen

Denne forestilling præsenteres i et samarbejde mellem Kalundborg Kunstforening og Femkanten

Tre kunstnere, tre kvinder, tre liv – én mand. En tværkunstnerisk forestilling om kvindens liv i skyggen af manden og i lyset af kunsten. Vi belyser historien om dem i dette teaterstykke om kunst, kærlighed og identitet.

   Når Kunsten Sitrer er en vandreforestilling gennem et kunstmuseum, hvor vi følger tre kvindelige kunstneres liv med J. F. Willumsen. De fik en plads i centrum af kultureliten, men blev det en plads bagved manden og hans billedkunst?

   Det er kvinderne Juliette, Edith og Michelle, vi sætter fokus på, når vi diskuterer livet, kunsten og kærligheden i denne indendørs vandreforestilling. De var kvinder, muser, partnere, modeller og kunstnere. De blev anerkendt som Willumsens medkunstnere, men blev de også anerkendt som selvstændige kunstnere? Og hvordan ser eftertiden på dem.

I nyskreven dramatik af Reumert-vindende dramatiker Simone Isabel Nørgaard dykker vi ned i deres fortælling og trækker tråde til en nutid, hvor køn stadig opleves som en hindring for at opnå anerkendelse for sin kunst.

Producent – Parkteatret Frederikssund

Manuskript – Simone Isabel Nørgaard

Instruktion – Sofie Pallesen

Medvirkende – Iris Thomsen, Kristine Nørgaard, Karen Nielsen

Scenograf – Filippa Berglund

Lysdesigner – Sebastian Just

Dramaturg – Anja Ohlsen