Vilde kaniner og underlige fisk

– en Peter A.G.-mosaik

Den danske mand har siden 1950-erne levet en omtumlet tilværelse – han har været driftig, kuet, blød, macho, overset, udskældt, egenrådig, chauvinistisk, fremmedangst- og fjendsk, kollektivistisk, venstreorienteret, konservativ, liberal og radikalt udfordret.

   Med udgangspunkt i Gnags’ frontperson, Peter A.G. Nielsen, og hans musikalske, kompositoriske og tekstfinurlige univers tegnes et portræt af den danske mand gennem de sidste 70 år – og Cafe Liva præsenterer endnu et dansker-portræt af både fortid og nutid, som Liva har haft stor tradition med i bl.a. Sebastian-cabaretten Måske Ku Vi, Benny Andersen-cabaretten I Al Slags Vejr og senest Halfdan Rasmussen-cabaretten Livet Er En Morgengave.

   Det er teksterne, det handler om. De er ikke pakket ind i en historie, men får lov at tale for sig selv. Naturligvis kan hverken Jacob Morild eller Jesper Asholt dy sig for at udvikle tilløb til karakterer undervejs i de forskellige sange, men mimik og gestik spiller som fraseringer og arrangementer direkte ind i en rundtur i Peter A.G.’s mangfoldighedsanprisende univers.

Producent: Café Liva

Manuskript og instruktion: Peter A.G. Nielsen og Jacob Morild

Skuespillere: Jesper Asholt og Jacob Morild

Musiker: Lasse Schmidt

Lyddesign: Kenneth Kreutzfeldt.

Lysdesign: Jesper Frendø.

Pressebilleder: Brita Fogsgaard